کمیته فنی کانون عکس با هدف ورود به موضوعات اجتماعی و شهری و همچنین انجام رسالت هنری خود در قالب بزرگترین تشکل مردم نهاد عکاسی در اصفهان، پروژه های بلند مدتی را تبیین و طراحی نمود و پس از برگزاری جلسات متعدد با ارگان های دولتی و هنری و همچنین شورای شهر اصفهان، پروژه عکس فقدان با محوریت معضل خشکی زاینده رود به عنوان اولین پروژه بلند‌مدت پژوهشی-هنری انتخاب شد.

فاز اول پروژه فقدان با اعلام فراخوانی از سوی کمیته فنی کانون عکس و به سرپرستی شهرام احمدزاده ترکمانی، در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۹۶ شروع و با اقدام به جذب اعضا و سپس برگزاری جلساتی در فصل زمستان و هدایت اعضا برای تحقیق، پژوهش و عکاسی با موضوع خشکی زاینده‌رود به کار خود ادامه داد. اعضای حاضر در پروژه به صورت منسجم و مرتب در جلسات هفتگی شرکت کرده و به تفکر و تحقیق و بررسی موضوع پرداخته و در طی جلسات با هدایت اساتید، شهرام احمدزاده ترکمانی،  بهنام تاجمیر ریاحی و همراهی کوروش ادیم، به انجام عکاسی و تولید مجموعه عکس مبادرت ورزیدند. در کنار این پروژه از حمایت و همراهی گروه های فعال محیط زیست کمک گرفته شد که با برگزاری جلسات و سفرهایی در این راستا، زمینه های انجام این پروژه در ابعاد مطالعاتی-پژوهشی را فراهم آوردند.

در فاز اول، مجموعه ها در دو قالب مستند گزارشی و نگاه شخصی گردآوری گردید. از میان آثار جمع‌آوری شده تعداد  ۱۵ عکس در قالب مجموعه عکس گروهی و ۱۵ مجموعه عکس جهت برگزاری نمایشگاه انتخاب شد که به همراه بیانیه‌هایی مستقل ارائه گردید.

اولین نمایشگاه «پروژه عکس فقدان» در مرداد ماه سال ۹۷، در گالری شمیده تهران به مدت یک هفته به روی دیوار گالری رفت.

در این نمایشگاه آثار ۱۵ هنرمند از اعضای کانون عکس انجمن سینمای جوانان اصفهان به نمایش گذاشته شد.

ملیحه امینی، زهرا انالی، رخساره پورحیدر، حمید جمشیدیان، سعیده حاجی‌رضایی، فرزانه خسروی، مرتضی شهشهانی، ناهید طوقی عشقی، فرزانه عبدی‌نیان، مریم فرخیان،فرانک کاشی، مریم کرمی، مهرزاد مهدی‌پور، مریم نکوئی‌مهر و محمد جواد هادیان از هنرمندان حاضر در این نمایشگاه بودند.

با بازدید اساتید عکاسی و مخاطبین از نمایشگاه و بهره مندی از نظرات و پیشنهادات آن‌ها، فاز بعدی این پروژه و اهداف آن در حال بازنگری و طرح‌ریزی است که پس از نهایی شدن در قالب فراخوان فاز دوم ارائه خواهد شد.

نمایشگاه عکس فقدان که حاصل تلاشی شش ماهه بر روی پروژه فقدان بوده است، در تاریخ یکم شهریور ماه سال ۹۷، در گالری سعدی اصفهان نیز به نمایش در آمد.

بیانیه نمایشگاه فقدان به قلم کوروش ادیم:

آب کم جو تشنگی آور بدست

تا بجوشد آبت از بالا و پست

این اشاره مولانا مرا با خود می برد به ریشه های آب ، و لاجرم به خواستگاه بی آبی ! و به تهدید بی حیاتی و مردگی ! مشغولم می کندبه خوابهای دورکودکی ام ، به بستر رازآمیز و پر موجود کف رودخانه ای در زادگاه والدینی . روزهای رازگونی که برهنه پا در مسیر رودخانه راه می رفتم و بی وقفه به موجودات و اشیا کف آن خیره می شدم . بدون این که غرق شوم آب مرا با خود می برد و من می رفتم با سیالیتش با خنکای روحنوازش تا دورهای خیال و خاطره . چهل سال پیش در یکی از این روزها در همان پرسه های آبی و خیس وقتی روی سنگی بزرگ در وسط رودخانه نشسته بودم و به امتداد پیچاپیچ رودخانه نگاه می کردم کابوسی به سراغم آمد که چون اندوهی عمیق برجانم ماند . تا سال ها کاهی آن کابوس را به خواب می دیدم : رودخانه ای خشک و اجساد آبزیانیکه با دهان های باز به جایی خیره اند ! سال ها بعد و دراین روز ها و ماه ها و سال ها کابوسِ آن سال های من به بیداری و بود و باشم سرایت کرده است . کابوس چه بود که می دیدم و سراسیمه و ترس خورده از خواب می پریدم ! خشک سالی ! این عارضه انسانی-طبیعی که گریبان میهنم را گرفته است و سایه شومش بر اقصی نقاط کشورافتاده است و بر دیگر نقاط نیز می رود که بی افتد . دوستان دغدغه مندی که این گرفتاری فراگیر را به چالش کشیده اند و در آن کنجکاوی های بصری نموده اند با ابزار دوربین و دلهای بیدار و دردمندشان به سرزمین و بر بومشان در فقدان آب چشم دوخته اند و به قدر وضع و وسعشان آگاهی و هشدار می دهند . شرایطی نازیبا را به لباس زیبایی آراسته اند به امید یاریگری که صدای تشنگی زمین را بشنود … و بیدار شود :

… غم این خفته چند

خواب در چشم ترم می شکند …

درباره پروژه های کانون عکس